dissabte, 30 d’agost del 2008

No you can't!

Els opinadors locals exalten d'Obama la capacitat de projectar el seu discurs per damunt de la dictomia tradicional que si esquerres, que si dretes. Tota una virtud en efecte. Envejable d'altra banda. Parlen del caràcter aglutinador del candidat demòcrata, de l’amplitud de mires que se li intueix, de modernitat, i ho fan amb una certa admiració. Bé, em permeto de qüestionar si moltes d'aquestes veus oferirien les mateixes lloances al polític que, a casa nostra, adoptés una retòrica semblant. Ho dubto. Ben al contrari, estic convençut que l'infeliç rebria tota mena de desqüalificacions, i per tot arreu. Populista segur, demagog tal vegada. Però sobretot l’acusarien de dretà camuflat. Això últim, és clar, el condemnaria.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Cert, no el pots treure de context. Vist el producte -candidat que ofereix el mercat dels EEUU, si que representa una novetat. Jo el compraria allí, de la mateixa manera que em menjaria un BigMac a NY que de segur que és més saborós que a BCN.

Noctas ha dit...

O que collons passaria si Zapatero integrés dins el seu partit veus més liberals i allunyades del socialisme..tampoc seria apropiat per aquesta democràcia tant novatilla que tenim..saludus

Efrem ha dit...

Fa ràbia admetre-ho, quina impotència, quina vergonya i quina realitat. Però anem endavant, n'estic segur!

Efrem ha dit...

És una pena i una vergonya, però poc a poc anem millorant, bé almenys alguns poquets. Temps al temps. Salutacions!